Infraroodverwarming
Infraroodverwarming
Aansturing van Infrarood Verwarming:
Maak de juiste keuze

Aansturing van Infrarood Verwarming:
Maak de juiste keuze

Infrarood verwarmingssystemen bieden energie-efficiënte en duurzame verwarmingsoplossingen. Om optimaal gebruik te maken van deze systemen, is het belangrijk om te weten hoe u uw infrarood verwarmingspanelen het beste kunt aansturen. In dit artikel bespreken we verschillende aansturingsmethoden en de beschikbare systemen op de markt.

Aansturingsmogelijkheden Infraroodverwarming

Het kiezen van de juiste aansturing voor uw infrarood warmtepanelen is van cruciaal belang om maximale efficiëntie en comfort te bereiken. Er zijn diverse methoden om deze panelen aan te sturen, waaronder:

 • Smart Home: Met Smart Home technologie kunt u uw infrarood warmtepanelen vanaf elke locatie beheren met behulp van uw smartphone of tablet. Dit betekent dat u de temperatuur kunt aanpassen en de panelen kunt in- en uitschakelen, zelfs als u niet thuis bent. Dit is een uitstekende keuze voor mensen die van gemak houden en hun energieverbruik willen optimaliseren.
 • Radiografische Communicatie: Radiografische systemen communiceren draadloos tussen uw infrarood panelen en uw bedieningselementen, zoals schakelaars en thermostaten. Dit is een efficiënte en betrouwbare manier om uw infrarood verwarming te regelen zonder afhankelijk te zijn van een wifi-verbinding.
 • Bedrade Schakelaars en/of Thermostaten: Deze traditionele vorm van aansturing biedt directe, fysieke controle over uw infrarood panelen. Hoewel het minder flexibiliteit biedt dan de andere opties, biedt het eenvoud en betrouwbaarheid voor diegenen die de voorkeur geven aan een directe aanpak.

Infrarood panelen aansturen:
Individueel, in groepen of per zone

Infrarood panelen kunnen op verschillende manieren worden aangestuurd:

 • Per Individueel Paneel: Deze optie stelt u in staat om elk paneel afzonderlijk te bedienen. Dit is ideaal voor situaties waarin verschillende ruimtes verschillende verwarmingsbehoeften hebben.
 • Per Groep (Meerdere Panelen): Als u meerdere panelen in één ruimte of gebied heeft, kunt u ervoor kiezen om ze als één groep te bedienen. Dit betekent dat u alle panelen in de groep tegelijkertijd kunt in- of uitschakelen en de temperatuur kunt regelen.
 • Per Zone (bijvoorbeeld Slaapkamer, Woonkamer of Keuken): Voor nog meer controle en efficiëntie kunt u uw panelen aansturen per zone. Dit betekent dat u verschillende temperaturen kunt instellen voor verschillende delen van uw huis of bedrijfsruimte, afhankelijk van het gebruik en de bezetting van die zones.

Om te bepalen welke methode van aansturing het beste bij u past, is het belangrijk om rekening te houden met uw specifieke verwarmingsbehoeften. Het aansturen van individuele panelen kan bijvoorbeeld gunstig zijn voor grotere huizen of bedrijfspanden waar de bezetting en het gebruik van de ruimte variëren. Aan de andere kant kan het aansturen van groepen panelen of per zone handig zijn voor kleinere ruimtes of ruimtes met een uniform gebruikspatroon. Elk van deze methoden biedt een efficiënte manier om het comfort en de warmte te regelen, terwijl u ook de energiekosten in de hand houdt. Het is de moeite waard om uw specifieke behoeften en omstandigheden te overwegen om de beste keuze te maken voor uw infrarood verwarmingssysteem.

Smart Home: Slimme aansturing voor uw infrarood verwarming

Smart Home of Smart Domotica zorgt ervoor dat een huis of gebouw ‘slim’ wordt gemaakt. Met Smart Domotica worden processen in een woning of bedrijfspand geautomatiseerd en aangepast aan de wensen van de gebruikers. Onder andere verwarmingssystemen, airconditioning, zonwering, verlichting en beveiligingssystemen kunnen met domotica aangestuurd en uitgelezen worden. Ook is koppeling van huishoudelijke apparatuur mogelijk.

Radiografische aansturing: Onafhankelijk van internet

Radiografische apparaten gebruiken de 868 MHz frequentie voor naadloze en betrouwbare communicatie tussen apparaten. Het voordeel hiervan is dat er geen internetverbinding nodig is, waardoor deze apparaten geheel autonoom kunnen functioneren. Of het nu gaat om een enkel apparaat of een geïntegreerd netwerk van apparaten, de 868 MHz radiografische technologie biedt een stabiele en snelle communicatie, waardoor het een betrouwbare keuze is voor uw verwarmingsbeheer.

Salus Controls: Draadloze Radiografische Oplossingen

Salus Controls staat bekend om hun radiografische verwarmingscontrole-oplossingen. Deze productlijn omvat radiografische thermostaten, relais en stekkers die ontworpen zijn om samen te werken voor een efficiënt en effectief beheer van uw verwarmingssysteem.

Met de draadloze radiografische producten van Salus kunt u uw infraroodverwarmingspanelen eenvoudig bedienen. Of u nu de temperatuur wilt aanpassen, uw panelen wilt in- of uitschakelen, of een verwarmingsschema wilt programmeren dat past bij uw dagelijkse routine – de Salus radiografische apparaten maken het mogelijk.

Met Salus Controls profiteert u van de flexibiliteit en betrouwbaarheid van een gevestigde leverancier, terwijl u ook de efficiëntie verhoogt van uw verwarmingssystemen, ongeacht of het om een woning of een commerciële ruimte gaat. Vertrouw op Salus voor uw verwarmingsbeheer en ervaar het verschil.

KlikAanKlikUit: Draadloze schakelaars en sensoren

KlikAanKlikUit biedt een uitgebreid assortiment draadloze schakelaars en sensoren die u kunt gebruiken om uw infrarood verwarmingspanelen op afstand te bedienen. Met behulp van de KlikAanKlikUit-apparaten kunt u eenvoudig uw verwarmingspanelen in- en uitschakelen, de temperatuur regelen en zelfs scènes en timers instellen voor automatische aansturing.

De juiste aansturing kiezen voor uw infrarood verwarming

Bij het kiezen van de juiste aansturing voor uw infrarood verwarmingssysteem, is het belangrijk om uw behoeften en wensen in overweging te nemen. Als u op zoek bent naar een geavanceerde en geautomatiseerde oplossing, kan een Smart Home-systeem de beste keuze zijn. Als u echter geen betrouwbare internetverbinding heeft of liever een eenvoudigere aanpak heeft, kan een radiografische aansturing of bedrade schakelaar en thermostaat beter bij u passen.

Meer weten over infraroodverwarming?

Infraroodverwarming is de toekomst van duurzame warmte. Wilt u weten hoe het in uw situatie kan passen? Of wilt u de voordelen begrijpen die het kan bieden aan uw comfort en energierekening? Laat het ons weten. We beantwoorden graag uw vragen, bespreken uw behoeften en vinden samen de perfecte oplossing. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Lees onze tips over infraroodverwarming

Energiezuinig Verwarmen: Hoe Infrarood Panelen Helpen Besparen

Ontdek hoe infraroodpanelen bijdragen aan energiezuinige verwarming, met kostenbesparende voordelen en voorbeelden van efficiëntie.

Alles over Warmtepanelen: Types en Toepassingen

Ontdek de verschillende soorten warmtepanelen, waaronder infrarood, en hun toepassingen in huis voor efficiënte en comfortabele verwarming.

Infraroodverwarming
Het Optimaal Plaatsen van Infraroodpanelen in Verschillende Kamers

Ontdek de beste plaatsing van infraroodpanelen in diverse ruimtes zoals badkamers en woonkamers, met tips voor installatie en voordelen van plafondmontage.

Infraroodverwarming
Infraroodpanelen Prijzen

Ontdek de prijzen van infraroodpanelen, waarom infrarood verwarming waarde biedt en hoe u de beste keuze maakt voor comfortabele warmte.

Infraroodverwarming
De Infrarood Calculator van WARMER

Ontdek hoe WARMER's infrarood calculator u helpt bij het berekenen van het benodigde vermogen voor uw infrarood verwarming.

Infraroodverwarming
Infrarood calculator: Isolatieniveaus

Isolatieniveaus spelen een essentiële rol bij het berekenen van het benodigde vermogen voor je infraroodverwarming. Ontdek de verschillende niveaus uit de infrarood calculator.

Infraroodverwarming
Infrarood calculator: Het resultaat

Onze infrarood calculator maakt een schatting van het benodigde vermogen. Overcompensatie met een hoger vermogen of meerdere panelen zorgen voor betere prestaties en energie-efficiëntie.

Infraroodverwarming
Hoe werkt infrarood verwarming: een diepgaande uitleg

Infraroodverwarming straalt direct warmte uit naar objecten en mensen, wat zorgt voor efficiënte en gelijkmatige verwarming. Deze methode is energiezuinig, snel, stil, flexibel te installeren en onderhoudsvrij.

Infraroodverwarming
Het verschil tussen infraroodpanelen en infraroodstralers

Ontdek het verschil tussen infraroodpanelen en infraroodstralers.

Infraroodverwarming
Besparingen met infraroodverwarming: energie, onderhoud en installatie

Infraroodverwarming biedt aanzienlijke besparingen op onderhoud en energiekosten, en kan verder geoptimaliseerd worden met duurzame oplossingen zoals zonnepanelen en elektrische boilers.

x

  A WARMER WAY TO HEAT STARTS HERE

  Plan een afspraak in onze showroom en maak kennis met onze duurzame oplossingen. Vul het onderstaande formulier in of bel naar 020 - 211 7273!

  Naam
  Achternaam
  Bedrijfsnaam (optioneel)
  Telefoonnummer
  E-mailadres
  Deze site is beschermd door reCAPTCHA en de Google privacy policy en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.