Infraroodverwarming
Infraroodverwarming
De Infrarood Calculator van WARMER

De Infrarood Calculator van WARMER

Infrarood Calculator

WARMER's infrarood calculator is ontwikkeld om u te helpen bij het berekenen van het minimaal benodigde vermogen voor uw infrarood verwarmingssysteem. Door de juiste informatie over uw ruimte en behoeften in te voeren, krijgt u een nauwkeurige schatting van het vermogen dat nodig is om uw ruimte comfortabel en energie-efficiënt te verwarmen.

Hoe werkt de Infrarood Calculator van WARMER?

De infrarood calculator van WARMER bestaat uit vijf eenvoudige vragen, die u stap voor stap door het proces leiden om het benodigde vermogen voor uw infrarood verwarmingssysteem te bepalen.

Wat is uw doel?

De calculator vraagt of u de infrarood panelen als hoofdverwarming of bijverwarming wilt gebruiken. Dit beïnvloedt het benodigde vermogen, omdat hoofdverwarming een hoger vermogen vereist dan bijverwarming.

Om welke ruimte gaat het?

Deze vraag helpt om een inschatting te maken van de warmtebehoefte, afhankelijk van het type ruimte waarin de infrarood verwarming zal worden geïnstalleerd. Elke ruimte heeft unieke eigenschappen en warmtebehoeften.

Hoe groot is de ruimte?

Door de afmetingen van uw ruimte op te geven, kan de calculator het volume berekenen en een nauwkeuriger inschatting maken van het benodigde vermogen.

Hoe is de isolatie van de ruimte?

De isolatie van uw ruimte heeft een directe invloed op de energie-efficiëntie van uw infrarood verwarmingssysteem. De calculator houdt rekening met vijf verschillende isolatieniveaus, variërend van laag tot (bijna) passief.

Met of zonder frame?

De keuze voor infrarood panelen met of zonder frame beïnvloedt het benodigde vermogen. Panelen met een frame hebben vaak een iets hoger vermogen nodig dan panelen zonder frame.

Waarom zijn deze vragen belangrijk?

De infrarood calculator van WARMER stelt deze vragen om een nauwkeurig beeld te krijgen van uw specifieke situatie en behoeften. Door rekening te houden met factoren zoals het doel, de ruimte, de grootte en de isolatie van uw ruimte, kan de calculator een op maat gemaakte vermogensberekening bieden die past bij uw unieke situatie.

Het belang van overcompensatie

Overcompensatie betekent dat u kiest voor een infrarood verwarmingssysteem met een iets hoger vermogen dan berekend door de calculator. Dit zorgt voor een comfortabelere en energie-efficiëntere verwarming in uw ruimte. Redenen waarom overcompensatie belangrijk is:

 • Energiebesparing: Een systeem met een hoger vermogen hoeft minder hard te werken om de gewenste temperatuur te behouden, wat kan leiden tot lagere energiekosten.
 • Consistente warmte: Een hoger vermogen zorgt voor een gelijkmatigere warmteverdeling, zelfs als het buiten kouder is. Hierdoor blijft de binnentemperatuur aangenaam.
 • Compenseren voor isolatieproblemen: Als uw ruimte niet goed geïsoleerd is, helpt een hoger vermogen om warmteverlies door kieren of enkel glas te compenseren.
 • Snellere opwarming: Een krachtiger infrarood verwarmingssysteem verwarmt de ruimte sneller, wat handig is als u de verwarming niet altijd aan heeft staan.

Welke oplossing past bij jouw situatie? Beantwoord 5 vragen en ontvang een passend advies

Best verkocht

Sunjoy 600 Watt met Thermostaat & Relais

Oorspronkelijke prijs was: € 570,00.Huidige prijs is: € 537,50.

Sunjoy 600 Watt met Thermostaat & Plug

Oorspronkelijke prijs was: € 580,00.Huidige prijs is: € 547,50.
Salus, Sunjoy

Sunjoy 750 Watt met Thermostaat & Plug

Oorspronkelijke prijs was: € 640,00.Huidige prijs is: € 605,00.

Sunjoy 750 Watt met Thermostaat & Relais

Oorspronkelijke prijs was: € 630,00.Huidige prijs is: € 595,00.
Meer weten over infraroodverwarming?

Infraroodverwarming is de toekomst van duurzame warmte. Wilt u weten hoe het in uw situatie kan passen? Of wilt u de voordelen begrijpen die het kan bieden aan uw comfort en energierekening? Laat het ons weten. We beantwoorden graag uw vragen, bespreken uw behoeften en vinden samen de perfecte oplossing. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Lees onze tips over infraroodverwarming

Energiezuinig Verwarmen: Hoe Infrarood Panelen Helpen Besparen

Ontdek hoe infraroodpanelen bijdragen aan energiezuinige verwarming, met kostenbesparende voordelen en voorbeelden van efficiëntie.

Alles over Warmtepanelen: Types en Toepassingen

Ontdek de verschillende soorten warmtepanelen, waaronder infrarood, en hun toepassingen in huis voor efficiënte en comfortabele verwarming.

Infraroodverwarming
Het Optimaal Plaatsen van Infraroodpanelen in Verschillende Kamers

Ontdek de beste plaatsing van infraroodpanelen in diverse ruimtes zoals badkamers en woonkamers, met tips voor installatie en voordelen van plafondmontage.

Infraroodverwarming
Infraroodpanelen Prijzen

Ontdek de prijzen van infraroodpanelen, waarom infrarood verwarming waarde biedt en hoe u de beste keuze maakt voor comfortabele warmte.

Infraroodverwarming
Infrarood calculator: Isolatieniveaus

Isolatieniveaus spelen een essentiële rol bij het berekenen van het benodigde vermogen voor je infraroodverwarming. Ontdek de verschillende niveaus uit de infrarood calculator.

Infraroodverwarming
Infrarood calculator: Het resultaat

Onze infrarood calculator maakt een schatting van het benodigde vermogen. Overcompensatie met een hoger vermogen of meerdere panelen zorgen voor betere prestaties en energie-efficiëntie.

Infraroodverwarming
Hoe werkt infrarood verwarming: een diepgaande uitleg

Infraroodverwarming straalt direct warmte uit naar objecten en mensen, wat zorgt voor efficiënte en gelijkmatige verwarming. Deze methode is energiezuinig, snel, stil, flexibel te installeren en onderhoudsvrij.

Infraroodverwarming
Aansturing van Infrarood Verwarming:
Maak de juiste keuze

Ontdek de verschillende manieren om infrarood verwarming te bedienen en optimaliseren voor maximale efficiëntie en comfort.

Infraroodverwarming
Het verschil tussen infraroodpanelen en infraroodstralers

Ontdek het verschil tussen infraroodpanelen en infraroodstralers.

Infraroodverwarming
Besparingen met infraroodverwarming: energie, onderhoud en installatie

Infraroodverwarming biedt aanzienlijke besparingen op onderhoud en energiekosten, en kan verder geoptimaliseerd worden met duurzame oplossingen zoals zonnepanelen en elektrische boilers.

x

  A WARMER WAY TO HEAT STARTS HERE

  Plan een afspraak in onze showroom en maak kennis met onze duurzame oplossingen. Vul het onderstaande formulier in of bel naar 020 - 211 7273!

  Naam
  Achternaam
  Bedrijfsnaam (optioneel)
  Telefoonnummer
  E-mailadres
  Deze site is beschermd door reCAPTCHA en de Google privacy policy en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.