Projecten
Projecten
Kartcentrum Zwolle: renovatie

Kartcentrum Zwolle: renovatie

Over het project

Karten doe je buiten
(opwarmen doe je binnen)

Kartcentrum Zwolle is onlangs geheel gerenoveerd. Niet alleen werden de baan en buitenterrein grondig aangepakt, ook de herinrichting van kantine en binnenruimtes werd toekomstgericht opgezet.

Duurzaamheid en motorsport?

Hoewel het bijna een tegenstrijdigheid lijkt, neemt de motorsport zijn verantwoordelijkheden als het gaat om verduurzaming. In het in KNAF verduurzamingsbeleid (2022) wordt het plan voor stapsgewijze verduurzaming gepresenteerd. Ook de FIA heeft een Sustainability Agenda waarin het zich committeert aan een ‘low carbon future’.

Opdrachtgever Kartcentrum Zwolle
Partners Ronin Professional
Ruimtes Kantine en binnenruimtes
Werkzaamheden Levering producten 

De investering

Materialen 3.558,- incl. BTW
Infrarood Sunjoy SR-4 360,-
Salus UGE600 240,-
Salus thermostaat SQ61 160,-
Salus SR600 relais 59,-
Totaal € 3.558,-
Offerte aanvragen

Kartcentrum Zwolle

Ook Christian Snoek, eigenaar van Kartcentrum Zwolle (en Kartcentrum Lelystad), ondersteunt verduurzaming in de motorsport. Tijdens de verbouwing moest de keuze gemaakt te worden voor nieuwe gaskachels of infrarood panelen. Samen met de installateur Ronin Professional is gekozen voor de WARMER panelen vanwege de eenvoudige installatie, de duurzaamheid en de veiligheid. Dit verwarmingssysteem behoeft geen periodieke keuring en bediening is gemakkelijk en gebruiksvriendelijk via een app.
“De kosten van een gaskachel waren ook nog eens hoger, en dan heb je alle leidingwerk ook nog in het zicht. Dus naast de gebruiksvoordelen was het financieel aantrekkelijk”.

De panelen vielen erg mee qua formaat: “Ik had hele grote panelen verwacht dus dat zag er anders uit dan ik verwachtte. Maar de geleverde panelen zijn meer dan sterk genoeg om de ruimte volledig te verwarmen. Het hele spul hing binnen een dag en is super gebruiksvriendelijk”. Ook bezoekers van de kartbaan zijn tevreden: “Waar je eerst wat tijd nodig had om een ruimte te verwarmen, is het nu eigenlijk binnen een paar minuten heel behaaglijk voor bezoekers. Ja, het is een andere manier van verwarmen, maar ik krijg eigenlijk alleen maar positieve reacties”.

Solar Challenge

Op de zusterbaan in Lelystad trainde het team van Top Dutch Solar Racing voor de Bridgestone World Solar Challenge die in Australië plaatsvond. Daarvoor werd door studenten van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen een auto gebouwd die uitsluitend door zonne-energie aangedreven wordt.
De kandidaat coureurs werden in Lelystad klaargestoomd in rijvaardigheid, voertuigbeheersing en tactisch inzicht om zo een optimale prestatie te kunnen leveren. “Uiteindelijk zullen deze challenges leiden tot verdere verduurzaming van alle auto’s. Het is leuk om van de zijlijn te kunnen meekijken wat er op dit gebied gebeurt.”

Producten die we hebben gebruikt

Onze klant aan het woord

Waarom is Kartcentrum Zwolle overgestapt op infraroodverwarming?

Onze motivatie voor de overstap naar infraroodverwarming kwam voort uit onze betrokkenheid bij duurzaamheid in de motorsport. Tijdens onze recente renovatie waren we toe aan een nieuwe verwarming en de keuze was tussen gaskachels en de innovatieve infraroodpanelen van WARMER. We kozen voor de laatste vanwege de eenvoudige installatie, duurzaamheid, veiligheid en het gebruiksgemak.

Hoe heeft WARMER bijgedragen?

WARMER heeft ons bij elke stap begeleid. Hun infraroodpanelen waren eenvoudig te installeren, veilig en duurzaam. Bovendien zeer gebruiksvriendelijk, te bedienen via een app en vereisen ze geen periodieke keuringen. Naast de praktische voordelen, waren ze ook financieel aantrekkelijker dan gaskachels.

Hoe reageren uw klanten op de nieuwe infraroodverwarming?

Onze klanten zijn heel positief. In tegenstelling tot de meer traditionele verwarming, waarbij je wat tijd nodig hebt om een ruimte te verwarmen, is het met de infraroodpanelen binnen een paar minuten heel behaaglijk voor onze bezoekers. Hoewel het een andere manier van verwarmen is, ontvangen we eigenlijk alleen maar positieve reacties.

Zou u WARMER aanbevelen aan andere bedrijven die willen verduurzamen?

Absoluut, zonder enige twijfel. Onze ervaring met WARMER is uitzonderlijk positief geweest. Ze bieden een combinatie van technische expertise, klantenservice en duurzaamheid. We zouden ze aanbevelen aan iedereen die overweegt om over te stappen op een duurzamer verwarmen.

Meer weten over infraroodverwarming?

Infraroodverwarming is de toekomst van duurzame warmte. Wilt u weten hoe het in uw situatie kan passen? Of wilt u de voordelen begrijpen die het kan bieden aan uw comfort en energierekening? Laat het ons weten. We beantwoorden graag uw vragen, bespreken uw behoeften en vinden samen de perfecte oplossing. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer projecten

Projecten
Duurzame verwarming woonboot

Waarom kiezen voor infraroodverwarming op een woonboot? Daar zijn volgens Kim genoeg redenen voor. Lees hier meer.

Projecten
Salon Heleen Hülsmann: Preloved meets sustainability

Salon Heleen Hülsmann staat voor verduurzaming. Dat is terug te zien in de winkel waar strategische geplaatste infrarood panelen voor het nodige comfort zorgen.

Projecten
CM.com Circuit Zandvoort: Mickey’s Bar

Hoewel je bij het bekende racecircuit in Zandvoort niet direct denkt aan duurzaamheid, staat dat wel degelijk hoog op de agenda.

x

  A WARMER WAY TO HEAT STARTS HERE

  Plan een afspraak in onze showroom en maak kennis met onze duurzame oplossingen. Vul het onderstaande formulier in of bel naar 020 - 211 7273!

  Naam
  Achternaam
  Bedrijfsnaam (optioneel)
  Telefoonnummer
  E-mailadres
  Deze site is beschermd door reCAPTCHA en de Google privacy policy en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.