Projecten
Projecten
Duurzame verwarming woonboot

Duurzame verwarming woonboot

Over het project

Kim was op zoek naar een comfortabele, duurzame verwarming voor haar woonboot. De situatie kende verschillende uitdagingen. Een woonboot is kouder en gevoeliger voor vocht vanwege de ligging in water, de beschikbare ruimte is beperkt en dient zo effectief mogelijk gebruikt te worden. Alle voorzieningen dienden zo functioneel en gebruiksvriendelijk mogelijk ingericht te worden om tot het gewenste comfort te komen.

“Sinds we hier wonen, verwarmden we met propaangas, maar een woonboot is gewoon moeilijk te verwarmen. Een van de grootste nadelen is dat dit gas heel duur is. Al helemaal in deze tijd, de literprijs is bijna verdubbeld waardoor het voor mij gewoon onbetaalbaar is. Daarnaast is mijn woonboot lang en smal, wat inhoudt dat ik nooit de hele ruimte verwarmd krijg, vaak alleen het gedeelte waar de verwarming staat. Dat was geen ideale situatie voor ons”.

Het huis is van zichzelf al erg koud vanwege de ligging in het water. Ook spelen condensatie en vochtigheid een rol. De temperatuurverschillen tussen het water en de binnenlucht kunnen namelijk leiden tot condensatie, wat op zijn beurt weer kan leiden tot schimmelvorming en schade.

Opdrachtgever Kim van Oosten
Partners
Ruimtes Woonkamer/keuken, slaapkamer, badkamer, opslag
Werkzaamheden Levering producten 

De investering

Materialen 5.500,- incl. btw
Infrarood Sunjoy SR-5
Infrarood Sunjoy SR-7
Infrarood Sunjoy SR-9
Totaal € 5.500,-
Offerte aanvragen

Waarom WARMER?

“Ik ben mij gaan verdiepen in infrarood warmtepanelen. Zo ben ik bij WARMER terecht gekomen. Zij hebben op basis van mijn wensen en kenmerken van de boot een duidelijke offerte gemaakt. Ik zag de mogelijkheden en was ik eigenlijk gelijk verkocht!”
Ook het verdere proces verliep soepel. “Wij kozen ervoor zelf te installeren. Dat bleek verrassend gemakkelijk”.
“Ik maak nu ongeveer een jaar gebruik van de panelen en ben er ontzettend blij mee. Met een app kan ik instellen wanneer ze aangaan en welke ruimte moet worden verwarmd. Ik bespaar maandelijks een hoop geld”.
Naast de kostenbesparing waren veiligheid en duurzaamheid ook relevante aspecten voor Kim: “Ik woon midden in de natuur en voor mij is duurzaamheid ook heel belangrijk”.

Producten die we hebben gebruikt

Meer weten over infraroodverwarming?

Infraroodverwarming is de toekomst van duurzame warmte. Wilt u weten hoe het in uw situatie kan passen? Of wilt u de voordelen begrijpen die het kan bieden aan uw comfort en energierekening? Laat het ons weten. We beantwoorden graag uw vragen, bespreken uw behoeften en vinden samen de perfecte oplossing. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer projecten

Projecten
Aan de kust….

Wonen aan de kust? Soms heb je dan behoefte aan extra behaaglijkheid. Yoëlle en Thijmen kozen voor infrarood warmtepanelen (en meer).

Projecten
Welkom baby!

Calvin en zijn vriendin kochten een huis en kregen een baby. In het fraaie huis uit 1914 plaatsten ze infraroodpanelen, o.a. in de babykamer.

Projecten
Kartcentrum Zwolle: renovatie

Bij de renovatie van Kartcentrum Zwolle werden de kantine en binnenruimtes ingericht met infraroodverwarming.

Projecten
Salon Heleen Hülsmann: Preloved meets sustainability

Salon Heleen Hülsmann staat voor verduurzaming. Dat is terug te zien in de winkel waar strategische geplaatste infrarood panelen voor het nodige comfort zorgen.

Projecten
CM.com Circuit Zandvoort: Mickey’s Bar

Hoewel je bij het bekende racecircuit in Zandvoort niet direct denkt aan duurzaamheid, staat dat wel degelijk hoog op de agenda.

x

  A WARMER WAY TO HEAT STARTS HERE

  Plan een afspraak in onze showroom en maak kennis met onze duurzame oplossingen. Vul het onderstaande formulier in of bel naar 020 - 211 7273!

  Naam
  Achternaam
  Bedrijfsnaam (optioneel)
  Telefoonnummer
  E-mailadres
  Deze site is beschermd door reCAPTCHA en de Google privacy policy en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.