Projecten
Projecten
CM.com Circuit Zandvoort: Mickey’s Bar

CM.com Circuit Zandvoort: Mickey’s Bar

Over het project

Hoewel je bij het bekende racecircuit in Zandvoort niet direct denkt aan duurzaamheid, staat dat bij Track Manager Niek Oude Luttikhuis toch wel degelijk hoog op de agenda.

“De laatste jaren hebben we met een aantal duurzame projecten de ecologische footprint van het circuit naar beneden gehaald. Dat gaat soms met kleine stapjes, soms met grotere.”

In aanloop op de Formule 1 is de oude verlichting vervangen door LED, is afvalscheiding veel belangrijker geworden en wordt voor de stroomvoorziening van de race teams geen gebruik meer gemaakt van aggregaten, maar is er een stroomnet met accu-opslag aangelegd.

Ook hergebruik van materialen krijgt de nodige aandacht: “Het asfalt uit de oude toplaag van de track is hergebruikt in de fundering van de tribunes. De Champion’s Lounge is het voormalige Ericsson paviljoen van de Volvo Ocean Race en de ‘oude’ strandtent van Bloomingdale’s wordt de komende drie jaar gebruikt als de Dutch Grand Prix Founders Lounge. Voor dat circulaire aspect hebben we bewust gekozen”.

Opdrachtgever CM.com Circuit Zandvoort
Partners
Ruimtes bar/café
Werkzaamheden Levering infrarood panelen

De investering

Sunpower SP-350 n.d.
Totaal n.d.
Offerte aanvragen

Milieuaspect

“Je merkt dat het milieuaspect bij de race organisaties steeds meer een belangrijk onderwerp wordt. De FOM (Formula One Group) heeft daarin zo zijn ambities, maar er zijn meer raceklasses die aangeven het een belangrijk onderwerp te vinden. Maar die ambitie moet je als circuit ook voor jezelf hebben, het voor een ander doen heeft geen nut.”
Er liggen bij het Circuit Zandvoort duidelijk lange termijn ambities, zowel ecologisch als qua omgevings- management. “Voor nu pakken we gewoon op wat op ons afkomt. Dus bij de renovatie van Mickey’s hebben we goed gekeken naar het duurzame aspect.“

Mickey's

Mickey’s is Mickey’s Bar, een gezellig en sfeervol racecafé aan het einde van het pitgebouw. Een begrip in binnen- en buitenland en onlangs gerenoveerd met infrarood verwarming.

“Op advies van WARMER is gekozen voor 350 Watt infrarood warmtepanelen van Sunpower. In eerste instantie zouden die in een systeemplafond geplaatst worden, maar de plannen werden gewijzigd en nu hangen de panelen strakker tegen plafond en beter verspreid over de ruimte. Dat zorgt voor een beter aanzicht, maar ook een betere warmteverdeling.”

WAAROM WARMER

“Eigenlijk zijn we via via bij WARMER terecht gekomen. Ik kende het systeem en was wel geïnteresseerd in de mogelijkheden.
Wat ons overtuigde was dat het makkelijk te plaatsen is. We hebben een kleine onderhoudsploeg die dit prima kon installeren. Dat plug and play aspect is fijn. Het afstellen en digitaal inregelen is wel belangrijk, maar dat is met behulp van

PRIMA GELUKT

Het mooie van dit verwarmingssysteem is dat het gewoon werkt. Het vriest nu pittig, maar we hebben nergens last van. Geen leidingen die bevroren zijn of iets dergelijks. Ook qua storingsgevoeligheid dus een prima oplossing.”

ERVARINGEN MET WARMER

“Het mooie van de samenwerking met WARMER is dat wij hen niet scherp hoeven te houden, want ze houden ons wel scherp. Dat is met andere leveranciers wel eens anders.”

Producten die we hebben gebruikt

Meer weten over infraroodverwarming?

Infraroodverwarming is de toekomst van duurzame warmte. Wilt u weten hoe het in uw situatie kan passen? Of wilt u de voordelen begrijpen die het kan bieden aan uw comfort en energierekening? Laat het ons weten. We beantwoorden graag uw vragen, bespreken uw behoeften en vinden samen de perfecte oplossing. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer projecten

Projecten
Aan de kust….

Wonen aan de kust? Soms heb je dan behoefte aan extra behaaglijkheid. Yoëlle en Thijmen kozen voor infrarood warmtepanelen (en meer).

Projecten
Welkom baby!

Calvin en zijn vriendin kochten een huis en kregen een baby. In het fraaie huis uit 1914 plaatsten ze infraroodpanelen, o.a. in de babykamer.

Projecten
Duurzame verwarming woonboot

Waarom kiezen voor infraroodverwarming op een woonboot? Daar zijn volgens Kim genoeg redenen voor. Lees hier meer.

Projecten
Kartcentrum Zwolle: renovatie

Bij de renovatie van Kartcentrum Zwolle werden de kantine en binnenruimtes ingericht met infraroodverwarming.

Projecten
Salon Heleen Hülsmann: Preloved meets sustainability

Salon Heleen Hülsmann staat voor verduurzaming. Dat is terug te zien in de winkel waar strategische geplaatste infrarood panelen voor het nodige comfort zorgen.

x

  A WARMER WAY TO HEAT STARTS HERE

  Plan een afspraak in onze showroom en maak kennis met onze duurzame oplossingen. Vul het onderstaande formulier in of bel naar 020 - 211 7273!

  Naam
  Achternaam
  Bedrijfsnaam (optioneel)
  Telefoonnummer
  E-mailadres
  Deze site is beschermd door reCAPTCHA en de Google privacy policy en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.