Infraroodverwarming
Infraroodverwarming
Infrarood verwarming: hoofdverwarming, bijverwarming en hybride oplossingen

Infrarood verwarming: hoofdverwarming, bijverwarming en hybride oplossingen

Infrarood verwarming is een energiezuinige en duurzame manier om uw woning te verwarmen. Het kan worden ingezet als hoofdverwarming, bijverwarming of als hybride oplossing in combinatie met andere verwarmingssystemen. In dit artikel bespreken we deze drie toepassingen en hoe u kunt bepalen welke optie het beste bij uw verwarmingsbehoeften past.

Infrarood verwarming als hoofdverwarming

Infrarood panelen kunnen als hoofdverwarming in uw woning worden geïnstalleerd, wat betekent dat ze de primaire warmtebron vormen. Deze toepassing is ideaal voor nieuwbouwwoningen of bij grondige renovaties, waarbij de installatie van een traditioneel verwarmingssysteem zoals centrale verwarming kan worden vermeden.

Voordelen van infrarood verwarming als hoofdverwarming

 • Energie-efficiëntie: Infrarood verwarmingssystemen zetten tot wel 90% van de verbruikte energie om in warmte, wat ze aanzienlijk efficiënter maakt dan traditionele verwarmingssystemen.
 • Lagere installatiekosten: Infrarood panelen zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen complexe leidingen of gasaansluitingen, wat resulteert in lagere installatiekosten.
 • Gezondere binnenluchtkwaliteit: Infrarood verwarming droogt de lucht niet uit en verplaatst geen stof, wat kan leiden tot een betere luchtkwaliteit binnenshuis.

Infrarood verwarming als bijverwarming

Infrarood panelen kunnen ook worden gebruikt als bijverwarming, wat betekent dat ze worden geïnstalleerd in aanvulling op een bestaand verwarmingssysteem. Deze toepassing is ideaal voor ruimtes die extra warmte nodig hebben of waar traditionele verwarmingssystemen onvoldoende presteren, zoals badkamers, serres of kelders.

Voordelen van infrarood verwarming als bijverwarming

 • Gerichte warmte: Infrarood verwarming kan gericht worden op specifieke zones of objecten, waardoor u de warmte precies daar krijgt waar u het nodig heeft.
 • Energiebesparing: Door het gebruik van infrarood panelen als bijverwarming kunt u de thermostaat van uw centrale verwarming lager instellen, wat resulteert in energiebesparing en lagere energiekosten.
 • Snelle opwarming: Infrarood panelen warmen snel op en bereiken binnen enkele minuten hun maximale temperatuur, wat zorgt voor directe warmte en comfort.

Infrarood verwarming als hybride oplossing

Een hybride oplossing combineert infrarood verwarming met een ander verwarmingssysteem, zoals een warmtepomp of centrale verwarming. Deze combinatie kan helpen om het energieverbruik verder te optimaliseren en een hoger niveau van comfort en efficiëntie te bereiken.

H3: Voordelen van infrarood verwarming als hybride oplossing

 • Optimale energie-efficiëntie: Door infrarood verwarming te combineren met een ander energiezuinig verwarmingssysteem, kunt u het energieverbruik in uw woning verder verminderen en profiteren van de unieke voordelen van beide systemen.
 • Flexibiliteit: Een hybride systeem biedt u de mogelijkheid om te kiezen welk verwarmingssysteem u wilt gebruiken op basis van uw huidige behoeften en omstandigheden, zoals buitentemperatuur of tijd van het jaar.
 • Toekomstbestendig: Door te kiezen voor een hybride oplossing, kunt u profiteren van de nieuwste technologieën en bent u beter voorbereid op toekomstige veranderingen in energievoorschriften en -prijzen.

Infrarood verwarming is een veelzijdige en energiezuinige optie voor het verwarmen van uw woning. Of u nu kiest voor infrarood verwarming als hoofdverwarming, bijverwarming of in combinatie met een ander verwarmingssysteem als hybride oplossing, u kunt profiteren van de vele voordelen die deze technologie biedt.

Meer weten over infraroodverwarming?

Infraroodverwarming is de toekomst van duurzame warmte. Wilt u weten hoe het in uw situatie kan passen? Of wilt u de voordelen begrijpen die het kan bieden aan uw comfort en energierekening? Laat het ons weten. We beantwoorden graag uw vragen, bespreken uw behoeften en vinden samen de perfecte oplossing. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Lees onze tips over infraroodverwarming

Energiezuinig Verwarmen: Hoe Infrarood Panelen Helpen Besparen

Ontdek hoe infraroodpanelen bijdragen aan energiezuinige verwarming, met kostenbesparende voordelen en voorbeelden van efficiëntie.

Alles over Warmtepanelen: Types en Toepassingen

Ontdek de verschillende soorten warmtepanelen, waaronder infrarood, en hun toepassingen in huis voor efficiënte en comfortabele verwarming.

Infraroodverwarming
Het Optimaal Plaatsen van Infraroodpanelen in Verschillende Kamers

Ontdek de beste plaatsing van infraroodpanelen in diverse ruimtes zoals badkamers en woonkamers, met tips voor installatie en voordelen van plafondmontage.

Infraroodverwarming
Infraroodpanelen Prijzen

Ontdek de prijzen van infraroodpanelen, waarom infrarood verwarming waarde biedt en hoe u de beste keuze maakt voor comfortabele warmte.

Infraroodverwarming
De Infrarood Calculator van WARMER

Ontdek hoe WARMER's infrarood calculator u helpt bij het berekenen van het benodigde vermogen voor uw infrarood verwarming.

Infraroodverwarming
Infrarood calculator: Isolatieniveaus

Isolatieniveaus spelen een essentiële rol bij het berekenen van het benodigde vermogen voor je infraroodverwarming. Ontdek de verschillende niveaus uit de infrarood calculator.

Infraroodverwarming
Infrarood calculator: Het resultaat

Onze infrarood calculator maakt een schatting van het benodigde vermogen. Overcompensatie met een hoger vermogen of meerdere panelen zorgen voor betere prestaties en energie-efficiëntie.

Infraroodverwarming
Hoe werkt infrarood verwarming: een diepgaande uitleg

Infraroodverwarming straalt direct warmte uit naar objecten en mensen, wat zorgt voor efficiënte en gelijkmatige verwarming. Deze methode is energiezuinig, snel, stil, flexibel te installeren en onderhoudsvrij.

Infraroodverwarming
Aansturing van Infrarood Verwarming:
Maak de juiste keuze

Ontdek de verschillende manieren om infrarood verwarming te bedienen en optimaliseren voor maximale efficiëntie en comfort.

Infraroodverwarming
Het verschil tussen infraroodpanelen en infraroodstralers

Ontdek het verschil tussen infraroodpanelen en infraroodstralers.

x

  A WARMER WAY TO HEAT STARTS HERE

  Plan een afspraak in onze showroom en maak kennis met onze duurzame oplossingen. Vul het onderstaande formulier in of bel naar 020 - 211 7273!

  Naam
  Achternaam
  Bedrijfsnaam (optioneel)
  Telefoonnummer
  E-mailadres
  Deze site is beschermd door reCAPTCHA en de Google privacy policy en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.