Infraroodverwarming
Infraroodverwarming
Het verschil tussen infraroodpanelen en infraroodstralers

Het verschil tussen infraroodpanelen en infraroodstralers

Infraroodverwarming is een energiebesparende en milieuvriendelijke manier om ruimtes te verwarmen. Er zijn echter twee hoofdtypen infraroodverwarmingssystemen: infraroodpanelen en infraroodstralers. In dit artikel onderscheiden we deze twee systemen en helpen we u de unieke kenmerken van elk type te begrijpen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken voor uw verwarmingsbehoeften.

Infraroodverwarmingspanelen

Veelzijdige warmte voor woon- en kantoorruimtes

Infraroodpanelen zijn ontworpen om een gelijkmatige en comfortabele warmte te bieden in woon- en kantoorruimtes. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, waarbij sommige panelen specifiek zijn ontworpen om in een systeemplafond te verwerken, terwijl andere modellen strak tegen het plafond of zelfs aan de wand kunnen worden gemonteerd.

De oppervlaktetemperatuur van infrarood panelen is veilig genoeg voor plafond- en wandmontage en ze zijn over het algemeen lager in wattage dan infraroodstralers. Infraroodpanelen werken met langgolvige infraroodstraling, die zorgt voor een aangename warmte die vergelijkbaar is met de warmte van de zon.

Infraroodstralers:

Krachtige warmte voor grotere ruimtes en bedrijfshallen

Infraroodstralers, ook wel heaters genoemd, zijn krachtiger en hebben een hogere oppervlaktetemperatuur dan infraroodpanelen. Door hun hogere wattage zijn ze geschikt om op grotere hoogte te monteren, waardoor ze een groter oppervlak kunnen beslaan.

Infraroodstralers zijn ideaal voor gebruik in onverwarmde ruimtes of grote (bedrijfs)hallen, waar snel en efficiënt verwarmd moet worden.

In tegenstelling tot infraroodpanelen, die langgolvige infraroodstraling gebruiken, maken infraroodstralers soms ook gebruik van kortgolvige of middengolvige infraroodstraling. Deze straling zorgt voor een intensere warmte, waardoor ze effectiever zijn in het verwarmen van grotere oppervlakken en in situaties waar snelle opwarming gewenst is.

Hoe maakt u de juiste keuze?

Bij het kiezen tussen infraroodpanelen en infraroodstralers, is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte waarin u de verwarming wilt installeren en uw specifieke verwarmingsbehoeften. Over het algemeen zijn infraroodpanelen geschikter voor woon- en kantoorruimtes, terwijl infraroodstralers beter geschikt zijn voor grotere ruimtes en situaties waar snelle opwarming belangrijk is.

Meer weten over infraroodverwarming?

Infraroodverwarming is de toekomst van duurzame warmte. Wilt u weten hoe het in uw situatie kan passen? Of wilt u de voordelen begrijpen die het kan bieden aan uw comfort en energierekening? Laat het ons weten. We beantwoorden graag uw vragen, bespreken uw behoeften en vinden samen de perfecte oplossing. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Lees onze tips over infraroodverwarming

Energiezuinig Verwarmen: Hoe Infrarood Panelen Helpen Besparen

Ontdek hoe infraroodpanelen bijdragen aan energiezuinige verwarming, met kostenbesparende voordelen en voorbeelden van efficiëntie.

Alles over Warmtepanelen: Types en Toepassingen

Ontdek de verschillende soorten warmtepanelen, waaronder infrarood, en hun toepassingen in huis voor efficiënte en comfortabele verwarming.

Infraroodverwarming
Het Optimaal Plaatsen van Infraroodpanelen in Verschillende Kamers

Ontdek de beste plaatsing van infraroodpanelen in diverse ruimtes zoals badkamers en woonkamers, met tips voor installatie en voordelen van plafondmontage.

Infraroodverwarming
Infraroodpanelen Prijzen

Ontdek de prijzen van infraroodpanelen, waarom infrarood verwarming waarde biedt en hoe u de beste keuze maakt voor comfortabele warmte.

Infraroodverwarming
De Infrarood Calculator van WARMER

Ontdek hoe WARMER's infrarood calculator u helpt bij het berekenen van het benodigde vermogen voor uw infrarood verwarming.

Infraroodverwarming
Infrarood calculator: Isolatieniveaus

Isolatieniveaus spelen een essentiële rol bij het berekenen van het benodigde vermogen voor je infraroodverwarming. Ontdek de verschillende niveaus uit de infrarood calculator.

Infraroodverwarming
Infrarood calculator: Het resultaat

Onze infrarood calculator maakt een schatting van het benodigde vermogen. Overcompensatie met een hoger vermogen of meerdere panelen zorgen voor betere prestaties en energie-efficiëntie.

Infraroodverwarming
Hoe werkt infrarood verwarming: een diepgaande uitleg

Infraroodverwarming straalt direct warmte uit naar objecten en mensen, wat zorgt voor efficiënte en gelijkmatige verwarming. Deze methode is energiezuinig, snel, stil, flexibel te installeren en onderhoudsvrij.

Infraroodverwarming
Aansturing van Infrarood Verwarming:
Maak de juiste keuze

Ontdek de verschillende manieren om infrarood verwarming te bedienen en optimaliseren voor maximale efficiëntie en comfort.

Infraroodverwarming
Besparingen met infraroodverwarming: energie, onderhoud en installatie

Infraroodverwarming biedt aanzienlijke besparingen op onderhoud en energiekosten, en kan verder geoptimaliseerd worden met duurzame oplossingen zoals zonnepanelen en elektrische boilers.

x

  A WARMER WAY TO HEAT STARTS HERE

  Plan een afspraak in onze showroom en maak kennis met onze duurzame oplossingen. Vul het onderstaande formulier in of bel naar 020 - 211 7273!

  Naam
  Achternaam
  Bedrijfsnaam (optioneel)
  Telefoonnummer
  E-mailadres
  Deze site is beschermd door reCAPTCHA en de Google privacy policy en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.