Energieneutraal bouwen en renoveren past binnen het klimaatakkoord. WARMER is gespecialiseerd in duurzame oplossingen voor het binnenklimaat van uw vastgoed. Onze focus ligt op duurzame en comfortabele verwarming, die voldoet aan de eisen die aan uw kantoor, bedrijfsruimte of woningen worden gesteld.
Uw leef- of werkomgeving snel op temperatuur. Een behaaglijke warmte, waar ook in huis. Een energieverbruik dat tot 30% lager is dan traditionele verwarmingssystemen. Daarvoor staat infrarood verwarming. Of u nu uw badkamer wilt verwarmen, uw woonkamer, uw slaapkamer of zelfs uw garage, er is altijd wel een infraroodtoepassing die u maximaal kunt integreren.
Verwarmen met infrarood is een duurzame en efficiënte oplossing voor het verwarmen van uw project/woning. Infraroodverwarming verwarmt niet de lucht, maar de mensen en objecten in de ruimte, zoals de vloeren, muren en meubels. Wanneer de infraroodstraling het object raakt, wordt dit omgezet in warmte. Aangestraalde objecten zullen vervolgens deze stralingswarmte geleidelijk afgeven en indirect de lucht in de ruimte opwarmen.
Traditionele verwarming, of convectie verwarming, is luchtcirculatie die ontstaat door het verwarmen van de lucht. Infraroodverwarming verwarmt niet de lucht, maar de mensen en objecten in de ruimte, zoals de vloeren, muren en meubels. Wanneer de infraroodstraling het object raakt, wordt dit omgezet in warmte. Aangestraalde objecten zullen vervolgens deze stralingswarmte geleidelijk afgeven en indirect de lucht in de ruimte opwarmen.
Bij zowel renovatie als nieuwbouw is het frezen en plaatsen van leidingen kostbaar, tijdrovend en niet altijd mooi weg te werken. Infrarood verwarming is eenvoudig te installeren, er is slechts een elektra-aansluiting nodig om een paneel te installeren en het systeem is gemakkelijk uit te breiden of te wijzigen. Infrarood verwarming is bovendien onderhoudsvrij, niet gebonden aan service contracten en biedt het een constante warmteopbrengst.
De overheid legt steeds meer maatregelen op om verduurzaming van onroerend goed af te dwingen. Infrarood warmtepanelen zijn een duurzaam alternatief voor de conventionele verwarming. Het effect wordt nog groter wanneer gecombineerd met zonnepanelen.
We zijn er niet alleen als maatschappij steeds meer van doordrongen dat we anders moeten gaan omgaan met energie, er worden ook steeds meer maatregelen door de overheid genomen om verduurzaming af te dwingen.
Fossiele brandstoffen – waaronder aardgas – worden steeds schaarser en de prijzen staan onder druk. In 2018 zijn er in het Bouwbesluit bepalingen opgenomen over aardgasvrij bouwen.
Bij infraroodverwarming wordt warmtestraling opgewekt met elektriciteit en biedt dus een goed alternatief voor gasverwarming.
Met de toename van hernieuwbare energie begint het steeds aantrekkelijker te worden om elektrisch te gaan verwarmen, zeker wanneer je gebruik maakt van lage wattage infrarood verwarming. De combinatie van bijv. zonnepanelen, elektrische boiler en infrarood verwarming is een energiezuinig en kostenbesparend concept om volledig van het gas te gaan. Ook kan overcapaciteit gebruikt worden om uw woning of bedrijfspand volledig duurzaam te verwarmen met infraroodpanelen.
Met smart domotica worden processen (o.a. verwarming, A/C, zonwering, beveiliging) in een woning of bedrijfspand geautomatiseerd en aangepast aan de wensen van de gebruiker. De smart domotica stuurt de apparaten aan en leest de gebruiksinformatie uit.
WARMER heeft verschillende aansturingsystemen die zowel via het internet als radiografisch gekoppeld en gestuurd kunnen worden, en waarmee u de controle over de programmering en werking van de warmtepanelen heeft.